Bearnaisesås





Äldsta dottern gör alltid bea hemma hos oss, men denna gången fick mannen göra den eftersom hon var på seglats över Atlanten med efterföljande karibienluffning.

Den blev god!




150g smör
5 pepparkorn
1 msk finhackad schalottenlök
3 msk ekologiskt vitt vin eller ekologisk balsamvinäger
3 msk vatten
3 ekologiska äggulor
dragon
salt


Smält fettet och låt det svalna.
Krossa pepparkornen och koka den tillsammans med lök, vinäger och vatten i en liten kastrull utan lock tills 1/2 dl återstår. 
Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
Ställ kastrullen i vattenbad i en större kastrull och låt vattenbadet sjuda. Vispa i äggulorna och fortsätt vispa under sjudning tills det blivit tjockt. Ta bort kastrullen från spisen och tillsätt smöret under kraftig vispning i en tunn stråle. Smaksätt med dragon och lite salt.




Kommentarer