Oreo Chocolate Cheesecake
Dottern fyllde 17 förra veckan och önskade denna tårtan, så det fick det bli. Den är väldigt lätt att göra och god att äta.
Browniebotten:
200 gr mörk choklad
120 gr ekologiskt smör
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl muscovadosocker
4 ekologiska ägg
½ tsk vaniljpulver
2 ½ dl ekologiskt vetemjöl
Oreofyllning:
2 pkt oreos cookies
200 gr philadelphiaost
Mjölkchoklad fudge:
1 1/4 dl ekologisk grädde
150 gr mjölkchoklad
Smält smöret i kastrullen och lägg i chokladen som smälter. Rör i sockren och sen de 4 äggen. Ta i de torra ingredienserna och rör försiktigt runt!
Häll i en form med löstagbar kant som jag först klätt med bakplåtspapper i botten och sen smort pappret. Grädda 160° i 30 minuter.
I en blender kör oreokakorna tills det är ett pulver, blanda ner philadelphiaosten tills det blir en kräm. Bred krämen över botten, den behöver inte vara helt kall men svalnat en liten stund.
Koka upp grädden och smält ner chokladen i den. Låt den svalna lite och häll det över oreokakfyllningen.
Låt kakan stå i kylen minst 4 timmar eller över natten.
Jag garnerade den med hallon, blåbär, körsbärskulor och ätbar guld.
Kommentarer
Skicka en kommentar