Ramslöks majjo


Igår ramlade det in ett par kilo räkor och då passade jag på att göra ramslöksmajjonäs till. En skål till räkfiskarn och en till oss.

Till det hade jag bakat ramslöks focaccia!

Ni hör ju...




3-4 dl dl majonäs

2  ekologiska äggulor
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk senap
50 g ramslök, grovt hackad
3 dl rapsolja 
salt efter smak

Alla ingredienser bör hålla ungefär samma temperatur. 

Rör ihop äggulor, balsamvinäger, senap i en behållare till stavmixer. Vispa i oljan droppvis i början, sedan efter att ca 2-4 msk av oljan gått i kan du börja hälla i lite mer åt gången och vispa hastigt hela tiden. När majonnäsen börjat tjockna kan du hälla på mer och mer olja åt gången – hela tiden under kraftigt vispande. Tillsätt sist ramslöken och salt och kör stavmixern tills att majonäsen är nästan slät. Smaka av med mer salt. Jag hade lite peppar i med.



 

Kommentarer