Cinnamon Coffee Cake
Gubbarna målade Sion (kyrkan) på ön och maken ringde 9:45 och undrade om jag kunde ha en kaka färdig till 11:00. Vad gör man då? Det fick bli denna kanelkaka. Den uppskattades massor.
Så fort den kom ur ugnen så cyklade jag dit, så den hann ljumma till sig iaf ;) Doftade nog nybakat efter mig på cykeln :)
175 g smör
2 1/2 dl socker
2 eko ägg
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl ekologisk yoghurt
Fyllning:
1 dl socker
1 tsk kanel
Vispa smör och socker luftigt, blanda i äggen och sen varva ner de torra ingredienserna tillsammans med yoghurten.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Fyll formen med hälften av smeten. Blanda fyllningen och strö över 1/2 av den. På med resterande smet. Strö över kanelsockret ovan på. Grädda 45 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar