Picklade jordgubbar med rosmarin och mascarponekräm


Reklam för Bagaren och Kocken


Denna efterrätt har jag gjort många midsomrar men då haft dem på fat. Väldigt gott! Rosmarin och jordgubbar gifter sig.

Till sex portioner kan man dubbla krämen om man vill ha mer kräm än jordgubbar. För att få en riktigt god pickel så föreslår jag denna BALSAMVINÄGERN den rundar smaken och är otroligt bra och god tycker jag.

Igår åt vi kräftor som jag gratinerat och räkor och hade denna till efterrätt. Alla barnen ville vara hemma och äta - sen kollade vi på film med Tom Cruise ;)










 Picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin
500 g färska jordgubbar
1 rosmarinkvist
1/2 vaniljstång
1 dl vit balsamvinäger
1 dl vatten
1 dl strösocker

Jordgubbssirap
  2 dl lag från picklade jordgubbar
1/2 dl strösocker

Mascarponekräm
2 dl vispgrädde
125 g mascarpone
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver

Till Servering
2 dl färska jordgubbar
2 dl picklade jordgubbar
1/2 dl rostade kokosflarn
färsk rosmarin att toppa efterrätten med

Picklade jordgubbar: Ansa och skölj jordgubbarna. Dela på mitten och lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock tillsammans med rosmarin och vanilj. Koka upp vinäger, vatten och socker. Häll den varma lagen i burken. Låt svalna och ställ i kylen minst 12 timmar. Jordgubbarna håller upp till tre veckor i kylen.

Jordgubbssirap: Koka upp lagen från de picklade jordgubbarna med sockret. Låt koka på svag värme till en tjock sirapskonsistens, ca 20 minuter. Låt svalna lite.

Mascarponekräm: Vispa grädde, mascarpone, socker och vaniljpulver fluffigt.
Till servering: Ansa och kvarta jordgubbarna. Fördela krämen på tallrikar och toppa med inlagda och färska jordgubbar, kokosflakes och rosmarin. Avsluta med att ringla över jordgubbssirapen.



 

Kommentarer