Torta della Nonna


Reklam för Cervera


På midsommardagen så regnade det hela dagen och jag bakade denna kaka till efterrätt på en sen middag (när alla vaknat). Den passade riktigt bra med jordgubbar och grädde. Denna gången gjorde jag den glutenfri och ersatte mjölet med maizenamjöl, men den blev inte lika luftig men god ändå. 

Så nöjd med min runda duk till mitt nya bord. HÄR hittar du dem, min är i linne. Den verkar slut just nu, men kommer säkert in igen. Det roliga var att jag hittade en i skåpet i rosa bomull som jag inte hade använt (taggen på), men det har jag nu. Den är rektangulär och passar perfekt på utsidan. Tänk vilka fynd man kan göra i sina skåp ibland ;) Hade köpt den för länge sen och sommaren regnat bort ;) Men denna sommaren skiner solen…YAY!









150 gram mjukt smör
300 gr riven mandelmassa
6 eko ägg
250 gr ricottaost
Skal av 1 lime
1/2 dl vetemjöl (bytte ut till 1/4 dl maizena)

Pinjenötter

Vispa smör och mandelmassa krämigt, tillsätt äggen. 
Vispa i ricottan och citrusskalen. Rör i mjölet för hand.
Smörj en form och bröa den med mandelspån.
 Fyll formen med smeten och strö över pinjenötter. Grädda i 175 grader varmluft 25-30 minuter. Florsocker över kakan gör den fin som snus, vispgrädde till kakan gör den ännu godare.





 

Kommentarer