onsdag 15 mars 2017

Oreo Chocolate Cake




Magisk kaka detta! Utan tvekan bönngo!

Idag har det blåst på ön men inte så kall vind utan en riktig härlig kvällspromenad blev det. Lite för mycket snurr i tankarna som behövde blåsas ur ;) Nu är det urblåst och allt är som vanligt igen. Tomt.  Så nu ska det fyllas på nytt med något kul!

Kakan måste bara bakas. Så enkel och så god. Men väldigt mättande. Man kan garnera den med frukt och bär eller ta den som den är. 
Nu ska jag hämta den tonåriga dottern i Klova... Hörs!



Browniebotten:
200 gr mörk choklad
120 gr ekologiskt smör
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl muscovadosocker
4 ekologiska ägg
½ tsk vaniljpulver
 2 ½ dl ekologiskt vetemjöl


Oreofyllning:
2 pkt oreos cookies
200 gr philadelphiaost

Mjölkchoklad fudge:
1 1/4 dl ekologisk grädde
150 gr mjölkchoklad


Smält smöret i kastrullen och lägg i chokladen som smälter. Rör i sockren och sen de 4 äggen. Ta i de torra ingredienserna och rör försiktigt runt!

Häll i en form med löstagbar kant som jag först klätt med bakplåtspapper i botten och sen smort pappret. Grädda 160° i 30 minuter. 

I en blender kör oreokakorna tills det är ett pulver, blanda ner philadelphiaosten tills det blir en kräm. Bred krämen över botten, den behöver inte vara helt kall men svalnat en liten stund.

Koka upp grädden och smält ner chokladen i den. Låt den svalna lite och häll det över oreokakfyllningen.

Låt kakan stå i kylen minst 4 timmar eller över natten.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar