lördag 18 mars 2017

Äggostvassle bröd






Gjorde ju äggost häromdagen och frös ner vasslen som blev över. Det bakade jag bröd av idag. Perfekt att ha i jäsdegar är äggostvassle.
En go och stilla lördag idag. Skönt!




Ser fram emot att våren är i antågande. Äntligen! 






Fick blommor av bästa svägerskan häromdan. Så fina tulpaner och underbar färg.



Om man ingen äggostvassle har kan man ta 5 dl vatten, 1 dl olja och 11 dl mjöl istället till samma mängd som övriga ingredienser

20 hjärtan (eller annan valfri form)

 7 dl  ljummen äggostvassle
50 g jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
2 dl ekologiskt grahamsmjöl 
ca 15 dl ekologiskt vetemjöl 

Blanda jäst och äggostvasslen tills det blir utrört och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Låt jäsa i 30 minuter. 
Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en äpplen, hjärtan och sjöstjärnor men det går 
absolut bra med rund eller vilken form man vill. Nagga dem och låt de jäsa 10 minuter. Grädda i 225 gr varmluft i ca 6-7 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar