lördag 25 mars 2017

Crème Brûlée


Så förkyld igen. Denna höst-vinter-vår är jag nu på min tredje gång. Hur konstigt som helst, jag som aldrig är förkyld nästan. Hoppas det går över fort nu. Så just nu är det soffhäng.

Igår kväll hade vi kronhjortsfilé i ugnen med potatis. Hur gott som helst! Så jag hade gjort denna till efterrätt. 
Crème Brûlée är supergott. Tyvärr lite mörka bilder men det kanske lyser igenom mörkret att det är väldigt gott.



5 ekologiska äggulor
1 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/4 dl ekologisk mjölk 3%
3 1/2 dl ekologisk grädde

Råsocker att bränna av.

Vispa äggulorna med hälften av sockret.
Koka upp andra halvan sockret med mjölk, grädde och vanilj. Häll över den heta mjölken över äggulorna och vispa runt. Tillbaka till kastrullen och låt det sjuda under omrörning tills det uppmäter 83 grader. Häll i formar.

Grädda i ugnen 40-45 minuter i 90 grader. Låt formarna svalna i kylen tills de ska brännas av med sockret.

Receptet är till sex portioner.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar