Gravad lax med gravlaxsås







Gravlax är fantastiskt gott! Här är egenfångad eller inte jag då utan gubbens! Så fin och röd laxöring är detta fångad några hundra meter från hemmet.


Gravlaxsås

3 rågade msk majonäs
1 dl senap sötstark
3 msk socker
1 msk vit balsamvinäger
1 dl klippt dill
1/2 dl vatten
7 krossade vitpepparkorn
1 dl rapsolja




 Gravlax:

1 laxöring
2 dl socker
2 dl salt
rikligt med dill
7 krossade vitpepparkorn

Laxen måste varit fryst, så tina den frysta laxen.
Lägg den ena filén på ett fat och lägg på hälften av allt. Upprepa med den andra sidan och lägg ihop med kryddorna emellan. Lägg i plastpåse (dubbla är att rekommendera) och låt ligga i kylskåp i två dygn. Vänd på påsen flera ggr under dessa dagar.

Skiva dem tunt vid servering.



Kommentarer