Passionsfruktskaka








Denna kakan får ni absolut inte missa. Den är en av de godaste av kakor. Mer åt en paj kanske. Men verkligen supergod.
Igår hade jag släktingar från USA på besök och jag hade bakat denna kakan till efterrätt. Med en klick grädde till.









3 dl ekologiskt vetemjöl
2 msk socker
1 äggula
125 gr smör

Knyt ihop och platta ut i en form med löstagbar kant. Ställ kallt.

3 ekologiska ägg
2 dl socker
2 passionsfrukter
2 dl ekologisk grädde 40%
2 msk ekologiskt vetemjöl
1 tsk ekologiskt vaniljsocker
1 lime, skalet och saften

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i passionfruktsköttet och resten av ingredienserna.
Häll i pajskalet och grädda i 30 minuter.

Låt kakan kallna. Pudra över florsocker och två gröpta passionsfrukter. Garnera med hallon och hela passionsfrukts halvor.










Kommentarer