Nutellabiskvier med schweitzernötöverdrag


Nutellabiskvier med schweitzernötöverdrag. Lika gott som det låter. Eller faktiskt kanske ännu godare än det låter. 

Vi hade brunch här i helgen och dessa serverades till tårtan...





 25 biskvier:
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 ekologisk äggvita


150 gram smör
1 ekologisk äggula
2 1/2 dl florsocker
3/4 dl nutella

 Riv mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvita och socker. Spritsa ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter i 175 grader. Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Bred ut smörkrämen lite toppig på biskvibotten.



Ställ biskvierna i kylen en timme. Smält nötchokladen och doppa hastigt smörkrämsdelen på biskvin.
Ställ dem kallt!!


Kommentarer