Tapas


Mellandottern kom hem och önskade sig plockrätter och det fick det bli. En kompis kom med och vi satt och njöt av en härlig kväll igår. 
Det blev serrano, manchego, Pinza, parmezanfyllda krustader, varm brie med björnbärsmarmelad och rostad morot på getostbädd. För att dra det väsentliga ;) 



1 bunt eller påse med små späda morötter
2 msk olivolja
1/4 tsk vitlökspuder, salt och peppar

Rosta i ugnen 200 -210gr i 20 minuter
De ska vara färdiga.

150 gr bredbar getost, rumstempererad (utan kanter alltså)
1,75 dl grekisk yoghurt 10%
1/2 msk varm honung

1/2 -1 påse pinjenötter
1/2 msk varm honung (micro går snabbt)

Vispa krämigt med en elvisp, vispa en stund.

Bred ut i en form.
Ställ undan tills morötterna är färdiga.
Rosta pinjenötterna i en stekpanna

Lägg de nyrostade morötterna på getostkrämen, sprinkla över pinjenötterna och den varma honungen. Toppa med färsk persilja eller färsk timjan. 







 

Kommentarer