Garden Apple Frangipane Galette


Skördade alla mina tre äpplen som hängde kvar hela vägen. Några har blåst ner i sommar. Så ett av barnen valde denna goda paj att göra på de tre äpplena. De var stora så de räckte gott. Galetten blev god!








Skal
190 gr ekologiskt mjöl (1 and 1/2 cups)
50 gr socker (1/4 cup)
1/4 tsk salt
115 gr smör
60 ml vatten
Gör mördegen lite hastigt, smöret ska vara kallt och vattnet med. 
Låt den ligga minst en timme i kylskåp.

Frangipane
30 gr smör
1 stort ägg
50 gr mandelmjöl (1/2 cup)
50 gr socker (1/4 cup)
1 tsk vaniljextrakt
Vispa ihop till en smet.

Fyllning
4 röda trädgårdsäpplen, skalade, urkärnade, klyftade i tunna skivor
1 msk socker
1 msk mandelmjöl
nymalen kardemumma
pudrad kanel

Kavla ut mördegen till en rundel. Fördela frangipanen på rundeln men inte ända ut i kanten. Fyll på med äpplefyllningen och vik över kanterna så det blir som en vulkan.
Pensla med ägg blandat med 1 msk mjölk
Strö över mandelspån och råsocker

190 gr i 35-38 minuter



 

Kommentarer