Toscakaka


Denna kaka är en av de godaste kakorna tycker jag. Idag hade jag inga pistagenötter som receptet säger. De hade någon käkat upp… 

Vi hade kalas tillsammans med barnens kusin igår så bland annat så serverades denna kaka.





Mördeg:
1 1/2 dl florsocker
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
180 gr smör

Mazarin:
250 gr riven mandelmassa
100 gr smör
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor
2 msk grädde

Tosca:
1/2 dl pistage
3/4 dl cashew
1/2 dl pecan
3/4 dl mandelspån
1/2 dl grädde
50 gr smör
1/2 dl socker
2 msk honung

Blanda mördegen hastigt och klä en stor pajform med löstagbar kant.
Vispa ihop mazarinfyllningen och fördela över mördegen.

Grädda 180 grader i 20 minuter.

Koka toscan tills den blir ljusbrun. Blanda alltså grädde, smör, socker och honung i en kastrull och koka tills den blir ljusbrun. Häll i nötterna.

Fördela toscan på kakan och höj ugnsvärmen till 200 och grädda 10 minuter till.



 

Kommentarer