Kalljästa äpplefrallor


Jag gjorde ju äpplemos i början på september och hittade detta recept på bröd. Kalljästa bröd är verkligen helt grymt. Har du mycket trädgårdsäpplen så är ju dessa helt grymt recept att använda dem i.








25 gr jäst
5 1/2 dl vatten
3 äpplen
1 dl äpplemos
1 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
8 dl ekologiskt mjöl



Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör om.
Skala och riv äpplena och ha ner dessa tillsammans med salt, äppelmos och mjölen. Behöver du ha mer mjöl så tillsätt det. Men degen ska vara rätt så lös. 
Täck bunken och låt degen jäsa i kylskåpet över natten.

Sätt ugnen på 250 grader varmluftsugn
Strö lite mjöl på degen och dela i 20 lika stora delar. Fördela dem på två plåtar med bakplåtspapper.

Grädda båda plåtarna i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg och är helt genombakade. Kasta in 1 dl kallt vatten under plåten i ugnen precis när du satt in plåten så får du en härligt krispig yta.





 

Kommentarer