Havre och Chokladrutor












Bakade dessa till ett kalas. Barnen tyckte de var väldigt goda så det är ju ett bra betyg ;)






225 gr smör 
2 dl muscovadosocker 
1 dl strösocker 
2 ekologiska ägg
7 dl ekologiskt havregryn 
4 3/4 dl ekologiskt vetemjöl
1 tsk bikarbonat 
3/4 tsk salt 

Chokladlager
1 burk kondenserad mjölk 
340 g mörk choklad 
0,5 tsk vaniljsocker 
1 msk smör


Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, ca 25 x 25 cm med bakplåtspapper. 
Vispa smör och båda sockren tills det är mjukt och krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en klibbig deg. 

Tryck ut hälften av degen i den bakplåtspappersklädda formen. Resterande deg ska smulas över efter du lagt på chokladlagret. 

Chokladlager
Blanda ihop den kondenserad mjölken med chokladen i en liten kastrull och värme försiktigt tills chokladen har smält. Var noga att röra om så det inte bränns. Ta bort från värmen och tillsätt smör och vaniljsocker. 
Bred ut chokladsmeten över degen i formen och jämna till med en slickepott. Ta resterande deg och klicka ut över chokladlagret. 

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kakan fått en fin färg. 
Låt den svalna helt innan den skärs i bitar.



 

Kommentarer