Kalljästa frukostfrallor


Detta bröd är fantastiskt gott. Så käckt att man snabbt slänger ihop en kall deg på kvällen, in i kylen under natten och sen klickar ut på en plåt på morgonen och gräddar av. Bake off deluxe!

Vilken augusti! Varmt i luften, sköna bad, massor av björnbär i bergen och dahliorna bara exploderar. Man gillart!






Alla mjölerna har jag köpt på Limabacka Kvarn.

5 dl kallt vatten
10 gr jäst
4 dl ekologiska havregryn
100 gr rivna morötter (eller rödbetor, äpple, päron, squash)
3 dl yoghurt (eller mjölk, filmjölk, gräddfil)
2 dl ekologiskt fullkornsmjöl som graham
1 1/2 tsk salt
500 gr ekologiskt vetemjöl

2 dl blandade frön, pumpa, sesam, solros och chia

Lös ut jästen i vatten och blanda i resterande utan fröna medan maskinen går. Degen ska vara lite lös. Häll fröna på toppen av degen och täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 250 grader varmluft

När ugnen är varm, klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg in 5 isbitar i botten på ugnen när plåtarna är insatta i ugnen (det blev två plåtar med frallor). Stäng luckan snabbt. 

Grädda 15-20 minuter



 

Kommentarer