Blackberry Cheesecake Bars

Reklam för Lindex



Igår minsann blev det björbärsplockning. De är ju så goda nu! Men det går ju självklart lika bra att ha frusna björnbär. Tror jag, det har jag ju inte testat. Än i alla fall! Jag tror att man kan baka den i rund form om man vill med. 
Cheesecake bars är ju perfekta att ha i frysen annars. Ta fram en timme eller så innan man ska ha dem.

Idag börjar barnen skolan, sista året i grundskolan. Tjoho! Vi laddar upp med nya kläder. Jag har hittat en del på LINDEX -kika här för nu rullar nyheterna in!

Vill du hellre ha receptet så scrolla ner ;)















Ta fram alla ingredienser, de kan med fördel vara i rumstemperatur.


210 gr björnbär

Koka björnbären i fem minuter, så de avger sin vätska. Sila bort kärnorna och koka upp på nytt, tills du får en sirapkonsistens på saften. Låt svalna.

Klä en form 20x20cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180 grader. 


150 gr digestive
45 gr smör 

Krossa kexen i en blender, smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i formen. Ta hjälp av ett glas när du plattar ut det.
Grädda 10 minuter.

Sänk ugnen till 140 grader.


400 gr philadelphia
80 gr grekisk yoghurt
100 gr socker
1 1/2 tsk maizena
2 ekologiska ägg
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller ekologiskt vaniljpasta

ca 25 björnbär

Låt philadelphian och yoghurten vispas till en kräm. Blanda i socker, maizena. Låt maskinen gå medan ett ägg i taget åker i. Glöm inte att putta i vaniljen.

Ta fram björnbärssirapen och blanda med 1 1/2 msk cheesecakesmet. Häll resterande smet över kexbotten och platta ut. Skeda ut björnbärssmeten och ta en knivudd och blanda försiktigt mönster. Fyll på med några björnbär. 

Grädda i 30-35 minuter. Låt den sen stå kvar i ugnen med luckan öppen. När den är kall så ställ den i kylskåp över natten!

Nästa dag så skivar du upp den i rutor!

Tada! Färdigt!!



 

Kommentarer