Nutellabiskvi



Hade lite gäster över på Hönökonferensen och då fick det bli något snabbakat. Dessa är så vansinnigt goa. Jag har ju gjort dem flera gånger innan men de tåls att göras massa gånger.









16 rutor:
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 ekologisk äggvita


150 gram smör
1 ekologisk äggula
2 1/2 dl florsocker
3/4 dl nutella

200 gr schweizernöt

 Riv mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvita och socker. Tryck ut i en form 25x 25 c som är bakplåtsklädd och grädda i mitten på ugnen i cirka 18 minuter i 175 grader. Låt botten svalna och rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Bred ut smörkrämen jämnt över biskvibotten.


Ställ formen i kylen en timme. Smält nötchokladen och låt den svalna lite innan du brer den över smörkrämen.
Ställ dem kallt!! Skär dem i rutor!



Kommentarer