Nougatbiskvier


Jösses ibland lyckas man inte utseendemässigt med kakorna. Men goda blir de ändå.

Igår var det ju busväder med regn och blåst på ön. Men en kompis å jag tog Hönö runt plus en dela av Öckerö. Det blev 16 000 steg igårkväll. Samma kompis knackade på dörren 07.20 imorse så tig vi ett nytt tag med promenaden då det blev 7000 steg innan klockan var 08.00. Många steg blir det. Det känns i benen.

Idag blev det holmarna och bad, sen blev det besök av en go vän. Härligt liv på sommaren och dagarna är fyllda av sällskap och kaffe. Mycket trevligt.
Martin och de små barnen är i stugan, så imorgon får tvättmaskinen bekänna färg. De kommer inte lukta gott. Fy bubblan.
















Dessa kakor är glutenfria och gillas av alla i familjen. Enkla att göra.

16 rutor:
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 ekologisk äggvita


150 gram smör
1 ekologisk äggula
2 1/2 dl florsocker
2 dubbelnougat (smälta)

200 gr Marabou mjölkchoklad 

 Riv mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvita och socker. Tryck ut i en form 25x 25 cm som är bakplåtsklädd och grädda i mitten på ugnen i cirka 18 minuter i 175 grader. Låt botten svalna och rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Bred ut smörkrämen jämnt över biskvibotten.


Ställ formen i kylen en timme. Smält chokladen och låt den svalna lite innan du brer den över smörkrämen.
Ställ dem kallt!! Skär dem i rutor!









Kommentarer