Banoffee Meringues Cake


Hönökonferensen är slut sen en vecka tillbaka, men nu har man vilar upp sig så jag kan blogga om lite bakverk som jag fick rört ihop under veckan. Denna tårta och en till lika dan var typ beställd av Marcus Olson. Så kom det en gäng och hjälpte till och käka. Det var ju bra!









































 Marängbotten:
4 ekologiska äggvitor
200 gr socker
Vispa äggvitorna till hårt skum, ta i lite socker åt gången. Vispa den länge så den blir riktigt tjock. Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45 minuter. 


1 burk med färdigkokt kondenserad mjölk
4 dl grädde
3 bananer
Häll över kolakrämen över den kalla marängen.
Skiva tre bananer och lägg på kolan.
Vispa grädden och bred över bananerna.

Topping:
1 dl mandel
1 dl valnötter
1 äggvita
1/2 dl socker
1 tsk kanel
Blanda topping ingredienserna och lägg i en form och rosta i 10 minuter i 200 gr. Låt svalna och grovhacka det hela och söt över grädden.
Riv choklad över det hela.






Kommentarer