Kardemumma Wienerbröd



Dessa är så goda. Man kalljäser bullarna vilket gör att de blir extra goda. 





Fick receptet av Moster Ruth för typ 15 år sen och har bara bakat dem ett par gånger sen dess. Receptet är från 1946.
De smälter i munnen av all kardemumma. Ella cyklade en gång till Moster Ruth och gav henne ett par när hon bodde på ålderdomshemmet när vi bakade dessa. Hon fick även passa på att fråga om Moster Ruth fått receptet av Moster Linnea eller om det var Moster Daga. Så när Ella kom hem igen så hade hon svaret med sig. Det var Moster Linnea ;) Lite roligt. 

Dessa är väldigt goda!

150 gram mjukt smör
300 gram mjöl
2 msk socker
1 ägg
1/2 kkp mjölk eller grädde
50 gram jäst

Fyllning:
100 gram smör
100 gram florsocker
1 påse kardemumma

Ja, det var ett gammalt recept. Jag fick googla på hur många gram det är i en kardemummapåse och det var 17 (hade storpack hemma) frågan är väl om det var 17 gram i påsen 1946. Jag tog 15 gram kardemumma. 




Kommentarer