Vit chokladmoussetårta
Gjorde denna när vi hade besök av amerikanare ;) Den är lättsmält och god till efterrätt.
Till middag hade via massa annat ;)
Botten
300 gr mandelmassa
3 ekologiska ägg
Mousse
300 gr belgisk vit choklad
6 dl ekologisk grädde
4 äggulor
Riv mandelmassan och blanda ner äggen. Bred ut smeten i en rund form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 20 min. Låt kallna.
Smält chokladen över vattenbad (i en kastrull som står i en större kastrull med vatten). Vispa grädden och vänd ner chokladsmeten och äggulorna. Häll fyllningen i formen och låt stå i frysen ca 3 timmar eller flera dagar.
Tina tårtan ca 20 minuter före servering.
Man kan ha säsongens bär på tårtan om man vill, som björnbär tex. Så gott!
Kommentarer
Skicka en kommentar