Ricciarellis kardemumma
En god liten italiensk mandelkaka som är lätt att baka men även lätt att äta.
Den har jag gjort i smakerna apelsin, lime och choklad alla tre finns på bloggen. Denna gången testade jag kardemumma, mycket gott. Jag tog en 5-6 kardemummakapslar som jag skalade och mortlade.
RICCIARELLI
- 2 ekologiska äggvitor
- 200gr florsocker, plus extra för att rulla dem i
- 200g mandelmjöl
- 1/2 tsk vaniljpulver
- nymortlad kardemumma
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i florsocker, mandelmjöl, vaniljpulver och kardemumma Låt smeten vila i kylskåp i en timme.
Forma 20 st avlånga kakor som rullas i florsocker. Låt dessa torka på plåten minst i en timme. Gräddas i 160 grader i 18 minuter.
Smakar ljuvligt!
Kommentarer
Skicka en kommentar