Marängtårta med kräm



Firade min bror igår som fyllde 60 år. Bjöd honom på lunch på Tullhuset där Terje satte fram flaggan ;)

Det blev smörgåstårta på eftermiddagen och jag hade bakat denna tårtan. Gjorde den en halv gång större än receptet. Sen vispade jag krämen denna gången vilket faktiskt lyfte den ännu ett snäpp…



Maräng:
4 äggvitor vispas med
3 dl socker
Några droppar ättiksprit

Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme...

Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm. Ta av från plattan och låt kallna.

125 gr smör vispas i den kalla krämen.

Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till.
Vispa 7 dl grädde och spritsa över tårtan och runtom. 
Garnera med bär!



 

Kommentarer