BUTTERMILK BISCUITS


Bakade dessa små snabba bröden, man får dem ibland i USA och är som små scones typ. Passar bra med ost och marmelad typ.





Sätt ugnen på 230 grader

254 gram eller 5 dl ekologiskt vetemjöl (Saltå Kvarn) och lite till för utbakning
2 tsk socker
1 msk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1 tsk finsalt
85 gram kallt smör, skuret i små kuber
2 1/2 dl kall kärnmjölk (yoghurt och mjölk)

Kärnmjölk finns inte att köpa längre men jag tog 2/3 naturell mild ekologisk yoghurt 1/3 standardmjölk och blandade ihop det. Man kan även ta mjölk och blanda med 1 msk vinäger i 10 minuter för att få samma kemi i mjölken.
Kärnmjölk är det som är kvar när man har fått upp grädden i mjölken. 

Så här gör du
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och finfördela det kalla smöret. Blanda i yoghurtmjölken snabbt. Överblanda inte då bli den kladdig. Det är även viktigt att den behåller sin kallhet. 

Stjälp upp på ett mjölat bord och forma till en rektangel. Vik över degen och gör om rektangeln. Gör detta tre - fyra gånger och forma till en ny rektangel varje gång. Platta till den lite så den är en 2-3 cm tjock rektangel. 

Sen tog jag en expressomugg som är cm 5cm i diameter och tryckte ut 12 biscuits, de är alltså inte så stora. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Om ugnen inte är uppvärmd så kan du stoppa in dem i frysen så länge. 

Grädda 10-12 minuter.

Man kan bevara ogräddade biscuits i frysen och grädda av när man vill ha dem. Fiffigt!



 

Kommentarer