Wok på grillen

Reklam för Bagaren och Kocken


Så galet gott är det med denna wooken, den gjorde jag idag innan vi åkte ut med båten. Barnen sa - Vad gott detta var. Det är ju ett bra betyg minsann.
Både Muurikkan och grillen är köpta från samma ställe, här hittar du Muurikkan som är helt i gjutjärn. Den har vi använt massor, på grillen, på gasplatta (även den köpt på Bagaren och Kocken), på hällen och på bålpanna. Universal uppvärmningsgrej helt klart. 




600 gr kyckling innefilé (klippa i lagom storlek)
1 ekologisk paprika, strimlad
strimlad vitkål
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 paket med kokosmjölk
1/2 dl vatten
salt, peppar, chiliflakes, ingefära

Kokt ris

Woka kycklingen så den får lite färg. I med paprika, lök, strimlad vitkål, vitlöksklyftor och kryddor. Låt det fräsa tills det blir mjukt. Häll i kokosmjölk och vatten och låt det koka ihop. Häll i det kokta riset.



 

Kommentarer