Rostade morötter med getostkräm och pinjenötter

Reklam för Åhlens


Så grymt gott tillbehör till grillat nu när sommaren är här. Fantastiskt gott! Vi hade den till grillad kyckling och rostad potatis. Såsen ligger ju under morötterna.

Min fina form fick jag i julklapp av mina yngsta döttrar. Väldigt fin i märket Peugeot och den är köpt här!





1 bunt eller påse med små späda morötter
2 msk olivolja
1/4 tsk vitlökspuder, salt och peppar

Rosta i ugnen 200 -210gr i 20 minuter
De ska vara färdiga.


150 gr bredbar getost, rumstempererad (utan kanter alltså)
1,75 dl grekisk yoghurt 10%
1/2 msk varm honung
Vispa krämigt med en elvisp, vispa en stund. Bred ut i en form.
Ställ undan tills morötterna är färdiga.

1/2 -1 påse pinjenötter
1/2 msk varm honung (micro går snabbt)

Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Lägg de nyrostade morötterna på getostkrämen, sprinkla över pinjenötterna och den varma honungen. Toppa med färsk persilja eller färsk timjan. 





 

Kommentarer