Granola


Granola har jag i många varianter. Egentligen kan man ha i vad man gillar i frön och nötter ihop med havregryn. Jag tar alltid vanliga ekologiska havregryn, i fiberhavregrynen så är det ju vet i och det passar inte maken som är glutenfri.



2 dl ekologiska havregryn (Limabacka) 
2 msk pumpakärnor
2 msk solrosfrön
2 msk linfrön
1 msk chiafrön
20 mandlar
20 st pekannötter
1 dl ekologiska kokosflingor
2 tsk ekologisk äkta kanel
2 tsk kardemumma 

1 msk smält cocosolja
2 msk ekologisk honung

Sätt ugnen på 180 grader varmluft
Blanda ihop alla ingredienserna och avsluta med att blanda kokosolja med honung och blanda runt detta i granolan. Häll ut på en plåt som är täckt med bakplåtspapper. Rosta en 15-20 minuter, rör runt och rosta några minuter till. Passa så det inte bränns.




 

Kommentarer