Blåbärsbullar



Ett av barnen ville ha blåbärsbullar så det fick det bli. Väldigt goda och mjuka blev dom lite piffiga med tycker jag allt. 
Nu har hon varit borta i över en vecka och det märks. Hon seglar en seglats mellan Las Palmas, Ceuto, Gibraltar, Madeira och Azorerna. Det var nog ett stopp till men minnet är som vanligt grymt.






50 gr jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk nymald kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
10 dl ekologiskt vetemjöl

Knåda minst en kvart och jäs i 45 minuter.

Till bullarna:
200 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk malen kanel
Blanda ihop till en massa och bred över den utkavlade degen. 

2 1/2 dl blåbär 
2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse
Rör ihop och lägg över kanelsmöret.
Rulla ihop och skär bullar som läggs i bakformar. Jäs 30 minuter. 


Ägg till pensling
1 näve mandelspån

Grädda 180 grader varmluft i 12 minuter.



 

Kommentarer