Egengjord mandelmassa

Reklam för Wexthuset


Mandelmassa som man gör själv är på riktigt görmycket godare än köpt. Dessutom så skulle man kunna rosta mandeln innan för en ännu godare smak på massan. Jag tycker den ser godare ut när skalet får vara kvar, men det är ju en smaksak, dessutom gillar jag när den har bitar i sig. Men det kan man välja bort även det. Man mixar den längre bara.

Har du handlat på dig dahlior i år? Om inte så är det hög tid och på Wexthuset finns det massor av fina att köpa om man skyndar sig. Kolla in dem här!





Mandelmassa:
2 dl mandlar med skal
1 dl råsocker
1 ekologisk äggvita
kardemumma, mortlade ca 1 tsk
en nypa flingsalt
ovispad grädde 

Kör mandel och råsocker till ett pulver i en blender i med äggvita, kardemumma och lite flingsalt. Nu är den ganska torr så tillsätt grädde tills den blir krämig men ändå fast.



 

Kommentarer