TORTA CAPRESE BIANCO
Reklam för Houdini
Vi har tillbringat nyåret i Branäs och jag hade med denna kakan dit till kaffet. Detta är en av mina favoriter när det kommer till glutenfria kakor.
I Branäs fick jag användning för mitt nya underställ från Houdini. Ni måste spana in deras grymma underställ med helt 100% merinoull, så sköna. Nu har både maken och jag samma därifrån.
120 gram vit belgisk choklad
120 gram smör
120 g florsocker (2 dl)
4 ekologiska ägg (uppdelade i gulan och vitan)
120 g mandelmjöl (2,5 dl)
3 dl ekologisk grädde, vispas
garnering av något fint
Förbered en form med löstagbar kant med att sätt bakplåtspapper i botten. Sätt ugnen på 145 grader varmluft.
Smält chokladen och smöret i micron.
Vispa äggulorna med florsockret så det blir vitt och pösigt.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda chokladen och äggulorna. Blanda ner mandelmjölet. Vänd ner äggvitan lite i taget.
Häll smeten i formen och grädda 25-30 minuter.
Låt svalna och garnera med vispad grädde, bär och något mer.
Kommentarer
Skicka en kommentar