Kalljäst rågsiktsbröd

Reklam för Cervera


Hittade detta recept på Blomster & Bakverk, jag gillar ju nattjästa bröd. Supersmidigt! 
Gör degen på kvällen och baka av på morgonen. 
Sen är det så att man ska ha bra råvaror och riktigt bra mjöl. Köp från en kvarn, fast på nätet ;)

Nya kökshanddukar från Tell me More som är köpta på Cervera! Så fina! Goa att vira in brödet i och blir bättre och bättre för varje tvätt (dit har jag inte kommit än). Finns i massa olika färger. 









1 bröd
3-10 gr jäst
3 1/2 dl kallt vatten
1 liter rågsikt (Limabacka använde jag)
2 msk sirap
1 tsk salt

Rör ihop till en deg, sätt locket på bunken eller handduk. Låt stå över natten.


Nästa morgon:
Lägg degen på ett mjölat bord. Forma till en limpa, skär mönster i om du vill. Lägg på plåten med handduk över och låt jäsa i 45 minuter till.
Sätt ugnen på 250 grader så den är uppvärmd när 45 minuter har gått.
Grädda i 25 minuter.

Vänta med att skära upp tills det svalnat.




 

Kommentarer