Frallor med råg och frön


Mitt nya favvobak är nog dessa görfluffiga bröd. Kan bero på mjölet som jag skickat efter på Limabacka (ej spons). Förra gången som jag bakade dessa så behövdes inte så mycket mjöl som idag. Man får ta det lite på måfå när man står där med degen hur mycket som går åt så den inte blir för kompakt.







50 gr jäst
1 dl rapsolja
4 msk honung
6 dl vatten
2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
4 tsk ekologiskt flingsalt
3, 25 dl ekologiskt rågsikt
9 dl ekologiskt vetemjöl

Blanda ihop till en smidig deg, som får jäsa i 45minuter till en timme. 
Häll i lite mjöl i taget så det inte blir för mycket. Hellre en för lös deg än för kompakt.

Forma till 25 bullar, som får jäsa på en bakplåt i 45 minuter.

Baka 175 grader varmluft i 10 minuter.



 

Kommentarer