lördag 28 oktober 2017

Saffran och vit choklad bullar med pinjenötter


Då var julbaket 2017 igång. Nu gick det inte att hålla sig längre. Dessa saffrans bullar är så vansinnigt goda. Ska man välja ett bak till jul, japp, då är det dessa! Älskar att baka julbak! Nu är det ju bara oktober än så länge, men idag köpte jag även vita hyacinter på Lilling Cottage. So bring it on!

Hittade inga normala vita bullformar hemma så det fick bli juliga från Martha Stewart. 



























40 st

50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader), jag tog äggostvassle
1 dl socker
150 gr mjukt  ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
1 pkt saffran
10 dl ekologiskt vetemjöl

50 gr ekologiskt smör
200 gr vit fin choklad
Ägg till pensling
Pinjenötter

Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar.  Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pinjenötter.

Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar