Morotspaj med Västerbottenost
Denna paj gör jag ofta. Fast jag brukar ha mozzarella i den. Häromdagen blev den med västerbottenost och den fick en helt annan tusch på pajen. Jättegott!
Pajdeg:
100 g smör
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl riven västerbottenost
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 gula lökar
4 morötter
1-2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk pressad citron
Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk eller grädde
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 dl riven västerbottenost
150 g Philadelphia cream cheese
100 g smör
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl riven västerbottenost
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 gula lökar
4 morötter
1-2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk pressad citron
Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk eller grädde
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 dl riven västerbottenost
150 g Philadelphia cream cheese
Gör pajdegen och grädda skalet i 180 grader varmluft i 10 minuter.
Under tiden så steker man morötter, lök och vitlök i oljan i 10 minuter och tillsätter kryddorna. Häll i pajskalet och fyll på med äggstanningen och grädda 25 minuter till.
Under tiden så steker man morötter, lök och vitlök i oljan i 10 minuter och tillsätter kryddorna. Häll i pajskalet och fyll på med äggstanningen och grädda 25 minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar