Knäckig äpplekaka




Det bästa med hösten är ju alla frukter. Idag har jag varit i affären och köpt trädgårdsäpplen så nu får det bli äpplemos snart. Egentligen så hade jag velat ha ett eget äppleträd, men vi tror att det blåser för massa i trädgården. 
Ibland får man tillgång till någon annans äpplen eller så får man helt enkelt köpa i affären. Funkar ju det med!






















  • 1 ekologiskt ägg
  • 2 dl strösocker 
  • 1 tsk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 4-5 syrliga svenska äpplen

  • Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning
  • Smör till formen.

  • Vispa samman ägg, socker och vatten.
  • Smält smör och blanda ner.
  • Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
  • Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
  • Strö över lite råsocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
  • Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader med varmluft.
Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass.













Kommentarer