Pistage toscarutor
Denna rutan är fantastisk!
Egentligen är det en småkaka från början, men nu gjorde jag den i rutor igår. Jisses, den är så god. Jag gillar att den är lite ojämn, tycker det bara är fint.
Idag är jag fotbollsmorsa på Hönö Arena. Trivs inte riktigt i den rollen. Gillar mycket mer att vara en bullmorsa. Men det är väl så att man får sina roller att förvalta. Så då får man härda ut även på en fotbollsplan.
Mördeg:
1 1/2 dl florsocker
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
180 gr smör
Mazarin:
250 gr riven mandelmassa
100 gr smör
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor
2 msk grädde
Tosca:
1/2 dl pistage
3/4 dl cashew
1/2 dl pecan
3/4 dl mandelspån
1/2 dl grädde
50 gr smör
1/2 dl socker
2 msk honung
Blanda mördegen.
Klä en rektangulär form 20 x 20 cm med bakplåtspapper.
Tryck ut mördegen i formen.
Blanda mazarinfyllningen och fördela över mördegen.
Grädda 180 grader i 20 minuter eller några minuter till.
Koka toscan tills den blir ljusbrun.
Fördela toscan på kakorna och höj ugnsvärmen till 200 och grädda 10 minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar