söndag 22 oktober 2017

Kyrkkaffe och kärleksmums







Idag bakade jag denna till kyrkfikat. Här jobbar man sju dar i veckan typ. 
Men jag brukar inte baka till kyrkfikat, så någon gång får man väl fixa något, när det krisar i en av grupperna.
Jag gjorde dubbel sats av dessa och bakade i två fyrkantiga former, men man kan lika gärna göra den i en långpanna om man gör dubbel sats.






































Kaka:

2 ekologiska ägg
3 dl socker
100 gr smält ekologiskt smör
1 1/2 dl ekologisk mjölk 5 %
3 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk bakpulver
2  1/2 msk kakao av god kvalitet
1 msk vaniljsocker

Fudge:
50 gr ekologiskt smör
1 dl ekologisk mjölk
1 1/2 tsk ekologiskt mjöl
2 msk socker
1 msk kakao
kokos 

Vispa ägg och socker. 
Häll i mjölken i den redan smälta smöret.
Alla torra ingredienser och smörmjölken blandas med äggsockret. Häll i bakplåtsklädd form 20x20 cm eller i en smord och bröad rund form med löstagbar kant.
Grädda 30 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna.

Koka upp fudgen och låt den svalna och tjockna.
Bred den över kakan och strö över kokos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar