Lax Cheesecake





En laxcheesecake passar till påsk eller närsomhelst! Väldigt gott! Ibland har jag gjort den med havskräftor eller räkor i eller så har jag garnerat med räkor på laxcheesecaken. Väldigt gott!
Alla barnen som var hemma igår blev väldigt glada över denna rätt! Den gillas!










Botten:
300 gr kavring
75 gr smör
Kör kavringen i en blender så det blir smulor av det. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut kavringen i en form med löstagbar kant.

Cheesecake:
400 gr philadelphiaost
2 dl cream fraiche
200 gr kallrökt lax
1/2 riven lök
2 msk dill
2 msk gräslök
salt och peppar

Vispa osten och cream fraichen luftigt, skär laxen i småbitar och häll i den och resten. Fyll på formen med detta över kavringen.
Låt den stå kallt i kylskåp någon timme eller ännu hellre över natten!












Kommentarer