Bullkrans i stekpanna
Bullar är väl ändå ett av det godaste som finns. Lite kul att baka en krans på detta sättet. I en stekpanna. Så kan man skära den sen eller bryta bullarna som brytbröd typ.
Dottern har landat i Miami inatt och jag hade fått ett meddelande under natten. Det känns fortfarande tomt att hon inte är hemma. Hoppas tiden går fort!
Deg:
50 gr jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
10 dl ekologiskt vetemjöl
Jäs i 45 minuter
Till kanelbullarna:
200 gr smör
1 msk kanel
1 dl råsocker
Blanda ihop till en massa och bred över den utkavlade degen.
Rulla ihop och skär bullar som läggs i bakformar. Jäs 30 minuter.
Lägg löst och ledigt i en stekpanna. Resten lägger man i bullformar.
Grädda 180 grader i 12 minuter.
Fick fina blommor av maken som han skickade dottern med det nya körkortet att köpa innan hon åkte. Själv är han ute till havs.
Kommentarer
Skicka en kommentar