Bullkrans i stekpanna


Bullar är väl ändå ett av det godaste som finns. Lite kul att baka en krans på detta sättet. I en stekpanna. Så kan man skära den sen eller bryta bullarna som brytbröd typ.

Dottern har landat i Miami inatt och jag hade fått ett meddelande under natten. Det känns fortfarande tomt att hon inte är hemma. Hoppas tiden går fort!

















Deg:
50 gr jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
10 dl ekologiskt vetemjöl

Jäs i 45 minuter

Till kanelbullarna:
200 gr smör
1 msk kanel
1 dl råsocker

Blanda ihop till en massa och bred över den utkavlade degen. 
Rulla ihop och skär bullar som läggs i bakformar. Jäs 30 minuter. 
Lägg löst och ledigt i en stekpanna. Resten lägger man i bullformar.

Grädda 180 grader i 12 minuter.


Fick fina blommor av maken som han skickade dottern med det nya körkortet att köpa innan hon åkte. Själv är han ute till havs.



Kommentarer