Vitchokladmoussetårta med browniebotten


Bilderna kanske inte är de bästa, men vilken grym tårta. Lätt att baka, lätt att äta. Ja nu var det ju över en vecka sen konfirmationen, men jag har gjort lite annat så det har inte blivit några uppdateringar. Men denna tårtan är verkligen värd att göra. 



Browniebotten
90 gr smör
100 gram mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1/2 msk kakao Vhalrona
1/2 msk vaniljsocker
Vit chokladmousse
300 gram vit choklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde
Browniebotten
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 25cm i diameter.
Smält smöret och och lägg i den hackade chokladen och låt den smälta.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Blanda i smörchokladen med de torra ingredienserna.
Fördela smeten i formen och grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 18 minuter.
Låt kakan svalna.
Vit chokladmousse
Smält chokladen.
Vispa grädden medan chokladen svalnar något.
Vispa ner äggulor i chokladen – en i taget – och rör ner grädden i smeten.
Bred smeten över browniebotten.
Ställ i frysen några timmar eller till nästa dag.
Ta fram en god stund innan servering!





Daimtårta hade jag över från mitt kalas i april, så den åkte fram, mest för att den var glutenfri.



Macarons och limebiskvier fanns på efterrättsbordet med...


Kommentarer