Schweizernöt Kaka

Idag kom två kompisar på besök och drack förmiddagskaffe. Den tonåriga dottern hade sovmorgon och jag skulle köra henne till skolan klockan 9, då var den redan färdig kakan. Det var snabbt sa Wilma, så här tidigt på morran... Ja den är verkligen så snabb att göra!

Imorgon är det operationsdags, ska göra en rekonstruktion efter bortopererad cancer som jag för tre år sen hade. Så det ska bli gott när det är gjort.

Bloggen kommer att vara tyst ett tag...eller vem vet det kanske finns massor att blogga om från sjukhuset.

2 ägg
3 dl socker
100 gr mald mandel
1 1/4 dl mjöl
100 gr smält smör

Vispa ägg och socker, i med resten och häll i formen. Grädda 25-30minuter i 175 grader...

När kakan svalnat lite

Smält 200 gr Schweizernötchokladkaka,
häll i 7 msk grädde och 1 msk smör.
Häll över kakan och låt kallna...

Vispad grädde och jordgubbar är gott till denna...










Kommentarer

Skicka en kommentar