Lax cheesecake

Hoppas att eran påsk är god än så länge.

Det händer inte mycket i köket eftersom jag hade två stora operationer förra veckan. Det var meningen att det bara skulle varit en, men jag fick en propp och blev akutopererad dagen efter. Så det kommer att dröja ett tag till innan det blir som vanligt på bloggen.

Men jag gjorde en laxcheesecake igår som vi hade på kvällen. Den är väldigt lätt att göra.

Botten:
300 gr kavring
75 gr smör
Jag körde kavringen i blendern så det blev smulor av den och sen blandade den med smöret som jag smälte. Tog en form med löstagbar kant som jag packade kavringsmulorna hårt mot botten.

Cheesecake:
400 gr philadelphiaost
2 dl cream fraise
200 gr kallrökt lax
1/2 riven lök
2 msk dill
2 msk gräslök
salt och peppar
Vispa osten och cream fraisen luftigt, skär laxen i småbitar och häll i den och resten. Fyll på formen med detta över kavringen.
Garnera med citron och gurka.








Kommentarer