Brownies

Köpte en ny form på William Sonoma, eftersom många amerikanska recept är i denna storleken. 20x20 cm är formen. Om man klipper ett bakplåtspapper rakt av och lägger i botten så slipper man kladda med att smörja formen. Dessutom slipper man diska. Smart va!

Det var två femåringar tvillingar som ville vara med och baka idag. De ska varsin stol i köket och hjälpa till. Det blir fort lite rörigt. När jag var klar och kakan i ugnen hittade jag en 100 grams chokladkaka på bänken. Den skulle varit i kakan, men eftersom man får bråka med stolar och tvillingar så blev den kvar där. Jaja, de blev goda ändå ;)

90 gram smör
170 gr mörk choklad (typ Anthon Berg)
1.8 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
0.6 dl kakao
2 ägg
2.4 dl socker
2 tsk vaniljextrakt (går bra med vaniljsocker)

Smält smör och choklad över vattenbad.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt.
Vispa ägg och socker med vaniljen i 4 minuter.
Häll i den smält chokladen.
Rör ner mjölblandningen.

Häll i formen och grädda 180 grader 35 minuter.

Skär i rutor efter att de svalnat.

Receptet har jag snott och översatt av Martha Stewart ;)






















Kommentarer