Glad Påsk och Äggost

Idag har vi ätit denna goda bohuslänska efterrätten. Äggost är verkligen supergott och hela familjen tycker om det. Idag serverade jag jordgubbscream och grädde till den.

Här eldas det i öckerö kommun vill jag säga och gjort så i flera veckor. Påskefyrarna är på gång och imorgon så blir det äntligen av att de tänder eld på dem. Själv är jag i morgon placerad så jag kommer att se fyren innefrån, vilket jag tycker om. Jag är ingen stor fan av påskefyren.

Men lite recept på äggost vill jag bidraga med denna långfredag.

3 liter gammaldags mjölk
9 ekologiska ägg
2 dl ekologisk grädde
3 dl ekologisk gräddfil
4 dl ekologisk filmjölk

Socker

Koka upp mjölken, blanda ägg med övriga ingredienser. Häll i mjölken och sänk plattan, rör hela tiden mot botten av kastrullen tills det skär sig, tar en kvart ungefär.
Häll upp med hål slev i en äggostform, varva med socker... Låt kallna och sen stelna i kylen över natten...










Kommentarer