Pavlova med jordgubbar och pistage

Reklam för Bagaren och Kocken


När det vankas tårta i denna familjen så kommer de springande minsann - barnen. I fredags slutade flickorna ettan på Sigrid Rudebecks gymnasiet och det firades med tårta och presenter. 
Hade massa äggvita över så det fick bli en Pavlova. 

Jag har gjort i denna form tidigare men med dulche de leche emellan kika HÄR!

Men denna gång blev det pistagekräm och jordgubbar. Alla gillade den. Skulle nog haft mer grädde på men köpte bara en trea då vågen jobbar emot mig.














4 rumstempererade ekologiska äggvitor
2 dl socker
1/2 tsk vit balsamvinäger

Vispa äggvitorna och häll i sockret pö om pö. Ta i balsamvinägern sist. Marängen ska vara fast i konsistensen.

Spritsa ut rundlar på ett bakplåtspapper och gör en grop i varje rundel med en sked.
Grädda 100 grader i minst 1 1/2 timme. Låt den svalna i ugnen.

3 dl ekologisk grädde
60 gr vit smält choklad (marabou)
1 dl pistagekräm - denna hade jag

Vispa grädden och ta lite mindre än hälften av den vispade grädden och blanda i pistagekrämen och sist den avsvalnade smälta chokladen. Fördela på marängen.

Skivade färska jordgubbar på krämen och sen spritsade jag resterande grädde över jordgubbarna. Garnera med jordgubbar och hacka en näve pistagenötter över skapelsen.

Godast är den om den får stå en stund. 



 

Kommentarer