Brysselkål dish
Bästa dishen på jul, speciellt till kalkonen. Brysselkål med både sälta och sötma.
1 paket ekologiskt bacon
2 msk olivolja
1 nätpåse med brysselkål
2 msk olivolja
1 nätpåse med brysselkål
3 stora dadlar (från USA eller Israel, då håller de storlek)
Salt
3 msk vatten
Peppar
Dela baconet i mindre bitar och stek i stekpanna, tillsätt olivoljan. Fräs en stund. Brysselkålen ska vara rensade och halverade när de läggs i pannan och frästes runt en stund ihop med dadlarna och saltet. Häll över i en form och tillsätt vatten och peppar. Rosta i ugnen i 20 minuter i 225 grader. Rör om var femte minut.
3 msk vatten
Peppar
Dela baconet i mindre bitar och stek i stekpanna, tillsätt olivoljan. Fräs en stund. Brysselkålen ska vara rensade och halverade när de läggs i pannan och frästes runt en stund ihop med dadlarna och saltet. Häll över i en form och tillsätt vatten och peppar. Rosta i ugnen i 20 minuter i 225 grader. Rör om var femte minut.
Kommentarer
Skicka en kommentar