Kanel och mandelbullar


Vi kan väl säga att dessa försvann fortare än jag hann blogga om dom. Kidsen åt upp dom helt enkelt. Men det är ju bra. Man vill ju bli ihågkommen för goa bullar och som en snäll mamma ;) 




50 gr jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk nymald kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
10 dl ekologiskt vetemjöl (Limabacka)

Knåda minst en kvart och jäs i 45 minuter.

Till bullarna:
200 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk malen kanel
200 gr mandelmassa
Blanda ihop till en massa och bred över den utkavlade degen. 

Gör trestegs vikning (googla)  och skär i remsor och Knyt ihop dem som en knut. Jäs 30 minuter. 

Ägg till pensling
1 näve mandelspån och råsocker 

Grädda 180 grader i 12 minuter.



 

Kommentarer